Kompania “Yahoo” shitet për 5 miliardë dollarë

Pas 5 vjetësh pronësie, Verizon, gjigandi i telekomit, ka shitur pjesën e saj të pronësisë në Yahoo dhe AOL për 5 miliardë dollarë.

Kompania e re e formuar nga AOL dhe Yahoo do të njihet vetëm si Yahoo, dhe pronari i ri është firma private e kapitalit Apollo Global Management.

Grupet e mediave Marquee që u blenë me marrëveshjen përfshijnë Engadget, TechCrunch dhe Yahoo Finance.

“Ne besojmë në perspektivat e rritjes së Yahoo”, tha partneri i lartë i Apollo, David Sambur, në një njoftim.

Verizon fillimisht bleu AOL në maj 2015 për 4.4 miliardë dollarë dhe Yahoo në korrik 2016 për 4.83 miliardë dollarë – duke bërë shitjen e të dy kompanive për 5 miliardë dollarë rreth një humbje të përgjithshme prej 50%. Të dy kompanitë njiheshin përkohësisht si “Oath”, një njësi brenda Verizon që përfshinte AOL dhe Yahoo. Më vonë ndryshoi emrin si, Verizon Media Group.

Verizon shiti veçmas Huffington Post në fund të vitit 2020.

Burimi: Business Insider