FOTO| Kinë, Muzeu i Pallatit rihap galerinë e qeramikës

Galeria e Qeramikës e Muzeut të Pallatit të Kinës do të rihapet për publikun më 1 maj, me më shumë ekspozita, një hapësirë më të madhe ekspozite dhe një përvojë më interaktive vizite.

Ekrani i azhurnuar do të tregojë historinë e zhvillimit të qeramikës kineze që shtrihet prej afro 8000 vjetësh, njoftoi muzeu. Ekspozita është zgjeruar për të përmbajtur 17 ekspozita me më shumë se 1000 artikuj, bën të ditur “Xinhua”.

Secili prej artikujve në ekran do të shoqërohet nga një kod QR, ndërsa 20 artikuj janë kapur në një formë digjitale me definicion ultra të lartë në mënyrë që vizitorët të mund të zgjerojnë, rrotullojnë dhe shqyrtojnë në ekranet speciale.