Psikopatologjia e fjalës “grusht shteti”

Nga Artan Fuga, Akademik

Pyetja ime është se përse u erdhi në kokë termi ky “grusht shteti”?

Për një grevë kontrollorësh ajri nga ato që bëhen me dhjetra nëpër botë. Njësoj siç mund të bëjnë grevë dhe mbledhësit e plehrave në qytet!

Krejt njësoj.

Sepse dikush ka traumën e vjetër meqë parardhësin e vet e kanë akuzuar për grusht shteti dhe i qendron si neurozë e paheqshmenë ink,oshient? Sa trishtim! Sigurisht! Keqardhje!

Apo dikush mezi e pret të ndodhi diçka që të shpalli shtetrrethim?

Shtetrrethim kundër grusht shtetit!

Apo sepse duke e menduar si një projekt të pamundshëm e sheh kudo për ta bërë të mundshëm!

Më intereson shumë psikopatologjia e përdorimit të termit!