7 Prill 1939| Dita më e zezë që ndryshoi fatet kombëtare shqiptare


Nga Shpetim Axhami, kreu I PLL

Pushtimi fashist i hapi rrugë pushtimit sllavo-komunist të mevonshem.
Për shqiptarët shumë shpejt do të fillonte diktatura, persekutimi vuatja dhe izolimi.
Në Shqiperi si në shumë vende të tjera të pushtuara gjate LDB, për fatin e keq tonin, ndryshoj forma e regjimit.
Zhvillimi properendimor, shteti i së drejtës, prona private, te drejtat e njeriut e drejta e besimit fetar tashme kishin marre fund.
Interesat kombetare tashme do te tradhetoheshin prej komunizmit, e kjo për të marrë pushtetin prej tyre.
Megjithate edhe këtë dite shqiptaret iu pergjigjen thirrjes se Mbretit Zog I duke e pritur me arme në dore pushtuesin, vertetuar kjo me qendresën e formacioneve ushtareake mbreterore nën udheheqjen e Abas Kupit.
Shpifjeve të komunizmit në lidhje me pushtimin fashist tani ju ka dale boja dhe te gjithe e dime, vertetuar faktikisht dhe historikisht, atë që u be për të shmangur ketë pushtim, per te ruajtur integritetin teritorial dhe dinjitetin tonë kombetare.