Facebook| Hakerohet të dhënat e 533 milion përdoruesve, ng 106 vende të botës. Ja çfarë kanë marrë

Një hakerues i nivelit të ulët ka publikuar të dhënat e miliona personave falas në internet që përdorin rrjetin social ‘facebook’.

Të dhënat e ekspozuara përfshijnë informacione personale të mbi 533 milion përdoruesve të Facebook nga 106 vende të botës. Nga këto 32 milion akaunte janë në SH.B.A., 11 milion në MB dhe 6 milion në Indi.

Ndër të dhënat e zbuluara janë numrat e telefonave, ID-të e ‘facebook’, emrat e plotë, vendndodhjet, datat e lindjes dhe në disa raste adrsat e postës elektronike.

Të dhënat e zbuluara mund të sigurojnë informacion të vlefshëm për kriminelët kibernetikë që përdorin informacionin personal të njerëzve për t’i bërë ata pre e mashtrimeve. Në këtë përfundim del Alon Gal, CEO i firmës së inteligjencës për krimin kibernetik Hudson Rock, i cili zbuloi i pari të dhëna e publikuara.

Të dhënat janë zbuluar për herë të parë nga muaji janar.