BRAZIL| Gjeneralët dhe shefat ushtarakë dorëhiqen pas presioneve, akuzojnë presidentin

Shefat e mbrojtjes kanë dhënë dorëheqjen në formë proteste ndaj asaj që ata e shohin si një përpjekje nga Presidenti i Brazilit Z. Bolsonaro për të ushtruar kontroll të padrejtë mbi ushtrinë. Gati 314,000 njerëz kanë vdekur me Covid-19 në Brazil, me një rekord të ri ditor prej 3,780 raportuar të martën. Ka pasur më shumë se 12.5 milion raste të konfirmuara me Covid që prej fillimit të pandemisë.

Presidenti i Brazilit, i cili erdhi në pushtet dy vjet më parë, ka kundërshtuar vazhdimisht masat e karantinës, duke argumentuar se dëmtimi i ekonomisë do të ishte më i keq se efektet e vetë koronavirusit. Të hënën, presidenti u detyrua të riorganizojë kabinetin e tij pasi të dy ministrat e tij të jashtëm dhe të mbrojtjes u larguan