INTERPOL konstaton 305 makina të vjedhura që qarkullonin në Shqipëri në 2020!

Brenda 2020 në Shqipëri janë zbuluar 305 mjete që rezultojnë të vjedhura në një shtet të Bashkimit Evropian. Nga këto, 16 makina regjistroheshin për herë të parë. Por sipas hetimeve, shumë nga makinat nuk janë realisht të vjedhura nga blerësi apo kompania, por u është manipuluar numri i shasisë nga shitësi në një shtet të huaj.

Që do të thotë, numri identifikues i shasisë i një makine, që ka hyrë dhe është regjistruar në vendin tonë, i janë vendosur edhe një mjeti tjetër në shtetin e huaj. Kjo ‘vjedhje e sofistikuar’ u ka shkaktuar shumë probleme blerësve shqiptarë, të cilëve Interpoli iu bllokon menjëherë makinën duke ia shpallur të vjedhur dhe pse pa dijeninë e tij.Brenda 2020 në Shqipëri janë zbuluar 305 mjete që rezultojnë të vjedhura në një shtet të Bashkimit Evropian. Nga këto, 16 makina regjistroheshin për herë të parë. Por sipas hetimeve, shumë nga makinat nuk janë realisht të vjedhura nga blerësi apo kompania, por u është manipuluar numri i shasisë nga shitësi në një shtet të huaj.

Që do të thotë, numri identifikues i shasisë i një makine, që ka hyrë dhe është regjistruar në vendin tonë, i janë vendosur edhe një mjeti tjetër në shtetin e huaj. Kjo ‘vjedhje e sofistikuar’ u ka shkaktuar shumë probleme blerësve shqiptarë, të cilëve Interpoli iu bllokon menjëherë makinën duke ia shpallur të vjedhur dhe pse pa dijeninë e tij.