Edhe YouTube pezullon llogarinë e Trumpit

Kompania YouTube tha se ka pezulluar kanalin e presidentit të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, për shkak të shkeljes së rregullave kundër nxitjes së dhunës.

Kompania në pronësi të Google u bashkua me platformat e tjera kryesore të mediave sociale në ndalimin e llogarive të presidentit në largim.

“Në vazhdën e shqetësimeve në lidhje me potencialin e vazhdueshëm të dhunës, ne heqëm përmbajtjen e re të ngarkuar në kanalin e Donald J. Trump për shkak të shkeljes së rregullave tona”, tha YouTube në një deklaratë më 12 Janar.

Kanali tani është “ndaluar përkohësisht nga ngarkimi i përmbajtjes së re për një” minimum “prej 7 ditësh”, thuhet në deklaratë.

Platforma për shpërndarjen e videove gjithashtu tha se do të pezullojë pa afat “mundësinë e komenteve” në kanalin e Trumpit, për shkak të shqetësimeve të sigurisë. Llogaria e presidentit në YouTube kishte 2.77 milionë ndjekës.

Twitter dhe Facebook gjithashtu kanë hequr llogaritë e Trump. Llogaritë e presidentit u pezulluan edhe nga shërbime si Snapchat dhe Twitch.

Ndërsa kongresi amerikan vijon përgatitjet për procedurën e shkarkimit të presidentit,

Nje dite me pare Donald Trump komentoi edhe procedurat e nisa nga Kongresi per shkarkimin e tij te mundshem. Ai u shpreh se kjo është qesharake dhe vazhdim i gjuetisë më të madhe të shtrigave në historinë e politikës. Kreu i shtëpisë së bardhë sulmoi sërish kompanitë e mëdha të teknologjisë, duke thënë se ato përbëjnë rrezikun më të madh për vendin.