Erion Veliaj nuk di as kur është ndërtuar zyra ku rri vetë. Gafa epike me aktoren Muti


Nga Kastriot Dervishi, historian

Edhe kur gjatë skenave të xhirimit të propagandës mund të mos gënjejë, padija nuk e lë erion velinë të mos lëshojë mufka me defekte historike. Kryebashkiaku i Tiranës nuk di as kur është ndërtuar godina e sot e Bashkisë së Tiranës. Ornelës i tha se godina (dhe sheshi) janë ndërtuar në vitet e Luftës së Dytë Botërore. Të ishte për ndonjë gjë koti, hajd mo, nuk do ia vinim re. Por Tirana nuk ka 100 qendra që nuk mbahen mend. Ajo u përurua në vitin 1931 bashkë me godinat e ministrive. Godina ku sot rri veliaj ishte e Komandës së Mbrojtjes Kombëtare në vitet 1931-1939. Gjatë luftës shërbeu si Ministri e Ekonomisë Kombëtare. Në vitin 1945 këtu u vendos Ministria e Financave, etj. Pas shembjes së godinës së vjetër të bashkisë, në vitin 1980 këtu u vendos administrata e Komitetit Ekzekutiv, i cili në vitin 1992 u quajt bashki. I rrofshin ato hartat e murosura në zyrë, të cilat as i paska parë ndonjëherë.