Një tampon në Maqedoni kushton sa gjysma në Shqipëri dhe del për 55 minuta

A e dini sa kushton një tampon në Maqedoni? Kimisti Egzon Ademi i ftuar në emisionin ‘Ditë e Re’ në RTV Ora ka treguar se cila është kostoja e tamponit në Maqedoni dhe afatin kohor në të cilin del rezultati, krahasuar me Shqipërinë.

Egzon Ademi për ‘Ditë e Re’ në Ora News: Testimet në Shqipëri janë shumë të shtrenjta. Sektori privat i ka shumë të shtrenjta. Në Maqedoni kushton rreth 58 mijë lekë tamponi që prej fillimit. Ndërkohë që në Shqipëri është diku te 100 euro. Për më tepër në Shqipëri pritet dhe më tepër për rezultatin. Te ne rezultati mbërrin maksimumi për 24 orë. Nëse ke kërkesë të klinika mund ta marrësh dhe për gjysmën e kohës . Në spitalin infektiv shkon deri në 55 minuta rezultati. Mendoj se me kosto më të ulëta dhe në Shqipëri do të kishte më shumë testime. Sepse sa më shumë testime dhe gjurmimi është më i mirë.

Ai tha testimi në masë ka një rol shumë të rëndësishme pasi gjithçka varet nga numri i testimeve për të bërë gjurmimin e saktë.