Meta kthen ligjin për Policinë: Duan të survejojnë kundërshtarët politikë para zgjedhjeve

Presidenti Ilir Meta ka kthyer mbrapsh ligjin për Policinë.

Sipas Metës, ligji krijon shteg për mbikëqyrjen dhe survejimin e kundërshtarëve politikë në prag të zgjedhjeve.

‘Sipas raporteve të komisioneve përkatëse ky projektligj ka si qëllim kryesor të krijojë mundësinë ligjore që strukturat e Policisë së Shtetit të përdorin me efektivitet masa të veçanta, duke bërë ndryshime në nenet 84 dhe 131, të ligjit nr.108/2014 ‘Për Policinë e Shtetit’, të ndryshuar, në luftën kundër krimit të organizuar, krimeve të rënda si dhe krimeve në fushën financiare, ndërkohë që një qasje e tillë e posaçme për këto vepra penale, nuk është aspak e përcaktuar në tekstin e ligjit’, thuhet në arsyet e presidentit për kthimin e ligjit.