Kina çon robotin në Hënë për të mbledhur gurë dhe ti sjellë në Tokë

Kina lëshoi me sukses të martën sondën “Chang’e-5”, me raketën mbartëse “Marshimi i Madh-5” . Kjo shënon nisjen e fazës së tretë të programit kinez për hulumtimin e Hënës. Ky është misioni i 6-të e këtij programi, që do të zbatojë ndër detyrat më të ndërlikuara dhe më të vështira të fluturimeve kozmike të Kinës. Nëpërmjet tij , Kina do të realizojë për herë të parë kthimin në Tokë me mostrat e marra në Hënë, të cilat do të jenë në ndihmë të studimeve shkencore për formimin e evolucionit të Hënës.