Forcat speciale stërvitje e përbashkët me kolegët britanikë, SAS

Stërvitje e përbashkët me kolegët britanikë
Forcat Speciale shqiptare demonstruan aftësitë e tyre më të mira në stërvitjen e përbashkët me kolegët e tyre britanikë nga Batalioni i Dytë i Regjimentit të Dukës së Lankasterit.

Qëllimi kryesor i kësaj stërvitjeje ishte shkëmbimi i eksperiencave dhe ndërtimi i marrëdhënieve vëllazërore ndërmjet aleatëve të NATO për qëllimet tona të përbashkëta strategjike.

Për gati 3 javë trupat shqiptarë dhe britanikë shkëmbyen përvojën dhe përmirësuan bashkëpunimin mes tyre në planëzim, zbulim special, armatim, xhenio, shëndetësi, patrullim, luftim me kundërshtarin, goditje objekti etj