2 Këshilla për Ministrinë e Shëndetësisë


Admir Malaj, me një PHD në Ekonomi Shëndetësore, përmes një komunikimi ka sugjeruar dy hapa të mëtejshëm të qeverisë për të përballuar pandeminë Covid19, në vend.

E pershendes mesazhin e fundit te Ministres se Shendetesise. Besoj komunikimi i institucionit po ndryshon dhe po vjen aty ku them prej tete muajsh.
Armet e permendura, pra maskat, higjena dhe distanca, jane ne persitshmerine tone, e jo ne spitale. Une them se Fronti nuk eshte spitali. Spitali eshte spital, jo front.
Hapi i radhes eshte te mos lejoje me daljen e Dr. Brataj & Co ne debatet televizive. Vendi i tyre eshte ne spital dhe poliambulanca, si dhe bashke me ekipet e shendetit publik ne terren. Komunikimi te behet vetem nga nje linje, ate zyrtare.
Hapi i dyte eshte hapja e komitetit teknik per specialiste te tjere, qe gezojne mbeshtetje bipartizane.
Ne keto momente asnje zgjidhje nuk eshte e lehte, madje asnje zgjidhje nuk dihet 100% nese eshte me e drejta. Prandaj gjeja me e rendesishme eshte dakordesia mes gjithe paleve shoqerore dhe politike. Kjo garanton “compliance” e nevojshme ne popullate.