Gramoz Ruçi të flasë për holokaustin ?! Pse nuk thirret edhe Geringu !!!

Nebil Cika *

Te flase Gramoz Ruci per holokaustin dhe eshte antisemitizmin eshte nje soj sikur te flas Gering apo cdo minister tjeter nazist . Ruci eshte ministri i fundit i brendeshem i diktatures komuniste autori me me i madh i gjalle i holokaustit komunist ndaj shqiptareve , pergjegjes i drejperdrtehte per krime kunder njerezimit e gjenocid .
Ai dhe qeveria e partia e tij kane kryer krime te ngjashme ne mos ne te renda ndaj shqiptarve se sa nazistet ndaj hebrejve. Fjalet ,holokaust, krime , urejtje antisemitizem ne gojen e Rucit kullojne gjak.
Mendoj se antisemitizmi dhe cdo forme tjeter e urrejtjes per arsye racore ,politike ,nacionale etje meritojne te trajtohen me respekt e seriozitet. Por te ftosh njeriun qe ka drejtuar personalisht politika gjenocidi dhe ka urdhuar e firmosur vrasje, burgisje internime , tortura etje krime te renda ne per te folur per to, eshte te tallesh me viktimat ne rastin konkret me ato te holokaustit nazist.

Nuk e di kush dhe si e kane organizuar samitin ballkanik per antisemitizmin por kushdo qe e ka bere ka nje pergjegjesi te mafhe ,pasi besoj qe e ka ditur faktin qe Ruci ka qene ministstet o diktatures se fundit stalinistiniste ne Evrope.

BE ka miratuar nje rezolute qe barazon krimet e nazizmit me ato te stalinizmit dhe Shqiperia e sunduar nga Gramoz Ruci e Co ishte deti ne vitin 1991 nje vend stalinist i deklaruar. Te burgisurit e fundit politike be Shqiperi ishin pikrisht ata qe hodhen ne ere sratujen e Stalinit . Dua tiu kujtoj organizatirve dhe sponsorve nderkombetare se ishte pikrisht diktatura e Rucit ajo qe pushkatoi , burgosi e perndoqi deri ne fund te saje mbrojtesit shqiptare te hebrejve gjate LDB dhe sot pefqesuesi i vraseve flet e mburret neemer te tyre . Mendoj qe aktivitetet mbi antisemitizmin kane si qellim sensibilizimin e opinionit publik te vebdeve ku ato orgnizohem .
Por kur ti therret nje autore holokausti te flas per holokaustin apo krime re tjera te ngjashme me te efekti te kthehet kunder . Po po aq racizem antishqiptar sa ansemitizmi ti jaoesh te drejten te flase nje prej autorve kryesor te jolokaustit komunist ne Shqiperi . Ky eshte me shume se turp , ky eshte nje krim .
Nuk ma do mendja qe viktimat e antisemitizmit dhe familjaret e tyre do te ishin dakord qe nje autor i krimeve kunder njerzimit dhe gjenocidit te thirrej e te lejohej te fliste per krimet e urrejtjen ndaj tyre. Imagjinoni cfare do re kishte ndidhur ,cfare do te thoshin hebrejte dhe te tjere , ne se ne shqiptaret apo te tjere popuj nen sundimin komunist , te therisim nje drejtues te larte nazist te fliste ne nje samit per krimet e komunizmin?! Ne se ka paralele historike midis nesh dhe hebrejve eshte fakti se te dy kombet e popujt jemi viktima te holokausteve naziste e komuniste.

*Kryetar i Shoqates Antikomuniste e te Perndjekurve Politike te Shqiperise