Ç’presim nga ligji Anti-Mafia i PD?! Basha: Kompanitë dhe zyrtarët do të përgjigjen me pasuritë e tyre personale

Kryetari i PD-së, Lulzim Basha, ka shpjeguar në detaje se çfarë qytetarët duhet të presin nga Ligji Anti-Mafia që Partia Demokratike ka hartuar për ta zbatuar gjatë qeverisjes së ardhshme me qëllim që t’i vërë fre, çdo lloj korrupsioni dhe abuzimi me pushtetin jo vetëm gjatë qeverisjes së saj, por edhe në të ardhmen.

“Çfarë presim si efekte të këtij ligji? – ngriti pyetjen Basha në konferencën për shtyp para gazetarëve. – Së pari, paratë e përfituara në mënyrë korruptive dhe klienteliste i kthehen qytetarëve, i kthehen Buxhetit të shtetit. Pasuritë publike i kthehen qytetarëve.

Një qasje kaq e fortë dhe efektshme do të parandalojë korrupsionin dhe shpërdorimin e pasurive publike dhe në të ardhmen,” theksoi ai dhe tregoi tabelën në vijim: