Xhamia e Madhe e Mekës ka hapur dyert për besimtarët për të parën herë pas mbylljes për shkak të koronavirusit

Xhamia e Madhe e Mekës ka hapur dyert për besimtarët për të parën herë pas mbylljes për shkak të koronavirusit.
Lajmi bëhet i ditur nga Al Jazeera që njofton se sot autorietet në Arabinë Saudite kanë marrë vendimin për të lejuar të gjithë besimtarët që të kryejnë ritet fetare në Xhaminë e Madhe të Mekës, vendi më i shenjtë i myslimanëve, që ka qëndruar e mbyllur prej 7 muajsh.
E diela shënoi gjithashtu fazën e dytë të hapjes graduale dhe kthimin e qytetarëve në pelegrinazhin Umrah në qytetetet e Mekës dhe Medinës, në një kapacitet prej 75%.
#