Pse COVID-19 mbijeton në disa sipërfaqe deri në 28 ditë

Studimet e mëparshme kanë treguar që virusi mund të mbijetojë për dy deri në tre ditë në kartmonedha dhe në qelq dhe deri në 6 ditë në plastikë.
Por studimi i fundit nga agjensia Australiane CSIRO zbuloi se virusi është jashtëzakonisht i fortë dhe mund të mbijetojë deri në 28 ditë në sipërfaqe të lëmuara si xhami i gjetur në ekranet e telefonit dhe kartmonedha plastike dhe letre.