Bashkëshorti ministres merr leje nga KKT e drejtuar nga Rama për një resort turistik në Dhërmi

Departamenti i antikorrupsionit, aksesit në shërbime dhe transparencës në PD, ka denoncuar KKT-në se ka miratuar një leje të zhvillimit të një kompleksi turistik në Dhërmi në muajin qershor, nga një kompani e cila, sipas PD, është nën pronësi të ish-deputetit Artan Gaçi. I cili është njëkohësisht dhe bashkëshorit i ministres së Mbrojtjes, Olta Xhaçka.

Por kjo bie në një konflikt të pastër interesi, duke qenë se KKT funksionon pranë Këshillit të Ministrave ku bën pjesë Xhaçka, gruaja e pronarit të kompanisë.

“Në rendin e ditës të datës 10.06.2020 të Këshillit Kombëtar të Territorit, në morinë e lejeve të ndërtimit për resorte e komplekse turistike, gjithnjë në favor të të ‘përhershëmve’, ishte parashikuar dhe miratimi i ????? ?e ?????????? ?e ?????????? ???????? ?e ??e???, me kërkues shoqërinë ??. ???, në pronësi të bashkëshortit të ministres së mbrojtjes ?. ??c??, ish deputetit ????? ??c?.

Kujtojmë që Këshilli Kombëtar i Territorit (KKT) është organ kolegjial që funksionon pranë Këshillit të Ministrave dhe kryesohet nga Kryeministri. Konflikti i interesit është vetëm një nga aspektet problematike të kësaj vendimmarrjeje.”- thuhet në një denoncim të këtij departamenti të PD-së, që ka publikuar edhe foto të vendimit të KKT-së.