Altin Goxhaj “plas bombën”: Nga Shkurti i këtij viti u fshi gjithçka në sistem, ISHP nuk tregon vdekjet

Avokati Altin Goxhaj në një lidhje me skype me Fax News nga Durrësi ka hedhùr akùza të fórta ndaj klasës politikë për të cilën tha se e ka kthyer korónavirusin në një plándemi, ndërsa ka ngritur disa piképyetje mbi të dhënat që nuk janë bërë publike nga autoritetet shéndetësore.

Sipas Goxhajt, ISHP nuk tregon më edhe se si është situata me paciéntët që trajtohen nga sémùndje të tjera të rénda apo që hùmbin jetën për shkak të tyre. Avokati ka deklaruar se në vitin 2017 janë regjistruar rreth 1500 viktíma nga grípi sezonal në të njëjtën periudhë me pándeminë e korónavirusit që shpértheu në vendin tonë në vitin që jemi.

“Në vitin 2017 në buletinin e ISHP deklarohet se ka pasur një epidémi të madhe grípi, por askush nuk ka treguar se kanë vdékur rreth 1500 persona më shumë. Artan Fuga e zbuloi 4 ditë më parë, kur tha pse nuk e ka sqaruar askush se vdíqën shumë herë më shumë. Në janar kanë vdékur 1250 veta, në të njëjtën periudhë që ka rënë një epídemi grípi. Kanë vdékur nga korónavirusi të deklaruara 95 veta, me mesatare 15 veta në muaj. Me plandéminë e madhe kemi 1% të vdékur me periudhën janar 2017. Nëse në 2017 kanë vdékur 100 në 2020 ka vdékur një. Përse askush nuk ka folur për këtë gjë.

Pse ISHP ka ndaluar botimin e buletinit të grípit në Shkurt 2020. Kjo do të thotë se kanë zhdùkur gjurmën, të vërtetën dhe të dhënat. Pse ISHP nuk tregon si është situata e sémundjeve të tjera, káncerit, diábetit etj? Janë zhdùkur të gjitha të dhënat, por ka një numër të madh vdékjesh të deklaruara nfga vetë mjekët, ç’janë këto të dhëna që nuk tregohen? Kur nga mbyllën në shtëpi, njerëzit bënë diçka që nuk e kishin bërë kurrë, numri i vetëvrásjeve u rrit. Përse ISHP mban këtë sékret, të dhëna shtetërore të rëndësishme.”, tha Goxhaj.

Avokati tha se jemi i vetmi vend që nuk lejon testimet dhe tamponimet në spítalet private, duke shtuar se kjo bëhet për të mbajtur nën kontroll informacionin.

“Kanë vendosur që çështja e tamponimit, kontrollit laboratorik, testim të jetë monopol shtetëror,. Asnjë institucion privat nuk e ka këtë të drejtë ndërsa nevojat janë. një shqiptar që do të shkojë jashtë ka nevojë për një shkresë që është testuar, që spítali privat mund t’i provonte në çdo kohë. Bota i bën testet edhe në privat edhe në publik, vetëm Shqipëria e ka ndaluar. Kjo ndalohet se ka të bëjë me mbajtjen kontroll të informacionit, dhe ë vërteta mbahet e bllókuar.

Máshtrimi është se ne duhet të jetojmë në térror e duke luajtur méndësh se do bëhemi várreza másive, do bëhemi mísh për qéntë siç thoshte Edi Rama. Kjo është plándemi e njeriut, jo e virùsit, kam parë video në internet që i vendosin në rrugë si dele, është krijuar një skenë botërore e trajtimit të njerëzve si dele. Kanë ndërtuar një skenë të madhe globale të plándemisë. Kanë ngritur lajmin, “Donald Trump dórëzohet, përdor máskë”. U përhap lajmi sapo e publikoi një agjenci. Ka protokoll kur viziton një máskë, pavarësisht se nuk mund ti mbajnë zakonisht. Pse duhet interes për të ndërtuar një lajm, që e shpërndan një agjensi e vetme që është kryeministri dhe shkruajnë “Dorëzohet Trump”.”, tha Goxhaj