“110 fëmijë të prekur nga Covid-19 që prej fillimit të epidemisë, foshnja e shtruar në pediatri në gjendje të stabilizuar”

Shefja e shërbimit të Pediatrisë në QSUT, Xhorxhina Kule ka dhënë informacion mbi gjendjen e një foshnje 2 muajsh e prekur nga koronavirusi e cila ndodhet e shtruar prej mbrëmjes së të mërkurës në Shërbimin Infektiv pediatrik.

Kule tha se fëmija ka ardhur me shenja të sëmundjes dhe bronkopneumoni pa insuficencë respiratore dhe ka rezultuar pozitivë për COVID-19. Po kështu dhe nëna ka shenja të sëmundjes por janë të stabilizuar.

Nga komunikimet e mëparshme që kemi pasur me infkesionet tek fëmijët gjithnjë ju kemi vënë në dijeni për numrin e fëmijëve. Deri mbrëmjen e pardjeshme nuk kemi pasur asnjë fëmijë të hospitalizuar. Pardje është shtruar një fëmijë 2 muajsh, me shenja të sëmundjes dhe një bronkopneumoni pa insuficencë respiratore. Dhe nëna ka shenja të sëmundjes, të dy janë të hospitalizuar tek ne pasi fëmija është me gji. Janë në trajtim dhe observim nga mjekët. Për momentin, deri tani që flasim, gjendja është e stabilizuar. Që mbrëmë të dy nuk kanë referuar shenja të larta të temperaturës. Jemi në pritje me shpresë që çdo gjë do përfundojë mirë”, deklaroi Kule.

Ajo deklaroi se rreth 110 fëmijë janë prekur nga COVID-19 nga marsi por asnjë nga këta nuk ka kërkuar hospitalizim.