Basha, thirrje operatorëve turistikë: kërkoni trajtim së paku si në Malin e Zi


Kryetari i PD-së, Lulzim Basha, i ka bërë thirrje operatorëve turistikë në vend, që janë goditur rëndë nga kriza e COVID-19, që të bëhen bashkë dhe të kërkojnë mbështetje nga qeveria, të kërkojnë drejtësi, jo lëmoshë, siç theksoi Basha “ një trajtim të paktën sa ç’e kanë operatorët në Malin e Zi e Maqedoni”.

Basha ishte sot në Lezhë dhe në Shëngjin, prej nga shprehu solidaritetin e tij total me operatorët turistikë: “Unë i kam takuar përfaqësuesit e tyre në Tiranë, – tha ai. – Ne e dimë se kështu nuk ndihmohet turizmi, por i jepet një goditje dërrmuese ekonomisë, e cila ndodhet në një krizë të thellë ndaj është e domosdoshme të kemi një ndryshim të thellë përsa i përket përqasjes ndaj ekonomisë në tërësi dhe turizmit në veçanti.

Koha është e bukur, por realiteti është i trishtë. Ky është realiteti, pa zbukurime, pa propaganda, pa regji qëndrore.

Ky është një dështim i paprecedentë, është një braktisje kriminale që i bëhet ekonomisë.

Është një mësim I madh jo vetëm për qeverinë që do të vijë por për këdo tjetër që do të vijë.

Për turizmin, PD parashikon në planin e saj ekonomik një mbështetje të shumanshme. Por ne e dimë që kjo situatë nuk do të ndryshojë brenda javës. Ndaj thirrja ime ndaj të gjithë operatorëve turistikë është të bëhen bashkë dhe të kërkojnë të drejtën e tyre.

Keni 20 vjet, 30 vjet që paguani taksa dhe është koha të kërkoni drejtësi. Jo lëmoshë, drejtësi, një trajtim të paktën sa ç’e kanë operatorët e Malit të Zi, të Maqedonisë, nuk po them të Greqisë.