NUR | 6 gjërat që dëmtojnë flokët tuaj. Nga kozmetika tek kushtet e jetesës

1. Produktet kimike kozmetike:
Përbërësit agresivë mund të prishin proceset në lëkurën e kokës tuaj dhe t’i sjellin ato në një çekuilibër, kjo përfshin shampon e flokeve dhe produkte të tjera qe veme ne to përveç ngjyrave konvencionale të flokëve.

2. T’i tërheqësh fort – larja e flokëve, tharja e flokëve me një peshqir ose lidhja e tyre fort në një bishtalec mund të dëmtojë renjen e flokëve dhe të çojë në humbje të flokëve.

3. Kushtet ekstreme atmosferike – Ngrice e forte ose dielli intensiv ndikojnë në lidhjet kimike të flokëve tanë dhe e paraqesin atë me sfida të reja psh dielli i forte than flokët.

4. Nxehtësia – Nxehtësia e tepërt nga drejtimi i tyre i shpeshte ose mjetet per kaçurela ose tharresja e flokëve mund të dëmtojnë në mënyrë të pakthyeshme strukturën tonë të flokëve. Flokët thahen, prishen dhe madje mund të bien.

5. Stresi – zvogëlon furnizimin optimal të ushqyesve në flokë

6. Jetesa jo e shëndetshme dhe ushqimi i dobët: alkooli, pirja e duhanit, aktiviteti i ulet fizik dhe disa medikamente,