Politika greke rrit presionin, të mbyllet çështja e kufirit detar me Shqipërinë

Lideri i opozites greke Aleksis Tsipras i ka bere apel kryeministrit grek Kiriakos Micotakis te mbylle sa me shpejt marreveshjen e detit me Shqiperine.

ALEKSIS TSIPRAS

ISH-KRYEMINISTER I GREQISE
Mitsotakis duhet te thërrasë liderët politikë ne vend dhe të vendosim nëse do të vazhdojmë strategjine per marreveshjen e detit me Shqiperine apo te ndryshojmë strategji.Jam i gatshem te jap pelqimin tim ndaj vendimeve që qeveria mund të marrë, duke iu referuar strategjisë kombëtare të dobishme për të mbyllur marrëveshjen për zonen ekskluzive ekonomike me Shqipërine.

I pyetur për zgjerimin e ujërave territoriale, ish kryeministri theksoi se pas arritjes se marreveshjes se Prespës me Maqedonine e Veriut duhet të gjendej koha e duhur edhe per mbylljen e paktit detar me Shqipërine.

Kreu I szrizas theksoi se pa arritur kete pakt, nu mund te cojne turqine per shkelje te marreveshjeve nderkombetare ne gjykaten e hages.