Elon Musk kërkon që të thyhet monopoli i Amazon të Jeff Bezos. Ja debati


Miliarderi Elon Musk dhe Jeff Bezos kanë “luftuar” në Twitter, pasi që Musk ka vlerësuar se kompaninë e njeriut më të pasur në botë, Amazon duhet “thyer”.

Reagimi i Muskut pasoi pasi që shkrimtari Alex Berenson njoftoi se nuk i është mundësuar që në platformën më të madhe në botë të shitjes online, të jetë e qasshëm për blerje libri i tij më i ri për coronavirusin.
Miliarderi Elon Musk dhe Jeff Bezos kanë “luftuar” në Twitter, pasi që Musk ka vlerësuar se kompaninë e njeriut më të pasur në botë, Amazon duhet “thyer”.

Reagimi i Muskut pasoi pasi që shkrimtari Alex Berenson njoftoi se nuk i është mundësuar që në platformën më të madhe në botë të shitjes online, të jetë e qasshëm për blerje libri i tij më i ri për coronavirusin.
Por, kjo nuk është hera e parë që dyshja grinden sa i përket të arriturave të tyre.

Themeluesi i Tesla kishte deklaruar se Bezos si pronar i Amazon është shumë pas tij, në tentimin për të ndërtuar rrjetin e satelitëve të internetit, duke pretenduar se kompania e tij Star Link është themeluar 8 vite para asaj të Bezos – Blue Origin.