Ish ministri dhe deputet i Bundestagut Schmidt: Prishja e Teatrit Kombëtar, një akt që më trishton. Me ngut e shkelje


Përmes një komunikimi nga ish ministri dhe deputet i Bundestagut Christian Schmidt është deklaruar për shembjen e Teatrit Kombëtar në Tiranë.

“Prishja e Teatrit Kombëtar është një akt që më trishton. Unë në të vërtetë do te doja te kisha përshtypjen se Shqipëria po bënte shumë përpjekje me shtetin ligjor përpara hapjes së negociatave të antarsimit në BE. Procedura administrative dhe ligjore e perdorur per , për shembjen me ngut të Teatrit Kombëtar, shtron shumë pikepyetje.

Gjithmonë është për të ardhur keq kur një ndërtesë historike zhduket. Sidomos me një kryeministër me prirje artistike si Edi Rama, mendova se ruajtja e teatrit kombëtar, por mbi të gjitha sundimi i ligjit, do të ishin shqetësime kryesore për të ”

Christian Schmidt është raporter i grupit parlamentar #CDUCSU për vendet e Ballkanit Perëndimor 🇦🇱🇧🇦🇽🇰🇲🇰🇲🇪🇷🇸 në Komitetin për Punë të Jashtme