VIDEO emocionuese, Himni i Teatrit Kombëtar kënduar nga qëndrestarët

Nga zemra kallur zjarr,
nga buzët këngëvrarë,
o qëndrestar,
forcën e ke marrë.
Në sheshin e pagjumë,
për ca liri më shumë,
si ti dhe unë
kemi lënë një gjurmë.

2.
Teatri jemi ne,
me frymë e shpirt këtu.
O vend i shenjtë,
jemi bijtë e tu.
Nga sheshi i lirisë
Teatri ju thërret,
ta mbrojmë të gjithë
vlerën e vërtetë.

Refreni
Qëndrestarë
me Teatrin dhe Teatri rron.
Si një barrikadë, me trupat tanë
do mbrojmë çdo gur
sot e përgjithmonë.

3. (Korale)
Me zemrën kallur zjarr,
besimin e pandarë,
ne, qëndrestarë,
këngën kemi marrë.
Nga sheshi i pagjumë
kërkojmë liri më shumë.
Teatri jam unë.
Teatri jam unë.

Refreni
Qëndrestarë
për Teatrin dhe Teatri rron.
Si një barrikadë, me trupat tanë
do mbrojmë çdo gur
sot e përgjithmonë.

4.
Teatri jemi ne,
me frymë e shpirt këtu,
o vend i shenjtë.

VIDEO