Emigrantja shqiptare 600 maska dhe ia fal spitalit në Greqi

Një shqiptare ka dhënë një shembull të jashtëzakonshëm solidariteti në Greqi në një situatë të vështirë që po kalojnë të gjithë në botë për shkak të COVID-19.

Emigrantja shqiptare që jeton e punon prej vitesh në Grevena e që ka një punishte rrobaqepsie mori një ditë një telefonate nga Spitali I Grevena ku u pyet nëse mund të bente 600 maska kirurgjikale. Elonam, gruaja me origjinë nga Korca, pa u menduar shumë e pranoi këtë gjë dhe arriti ta plotësonte këtë kërkesë. Zyrtari i spitalit kërkoi t’i jepte asaj një çmim për copë.

Elona përsëri nuk e mendoi për asnjë moment.

“Kam dëgjuar gjithmonë në lajme se ka mungesë të maskave në spitalet që mjekët dhe infermierët po kërkojnë vazhdimisht sepse kanë mbaruar. Unë i thashë menjëherë se nuk I dua paratë dhe t’i jepja maskat në spital dhe për ata punëtorë që kishin nevojë. Atëherë më thanë që do të më dërgonin pëlhurën dhe unë kërkova një mostër që e kisha modeluar “.

Elona ka një dyqan veshjesh në Grevena dhe një punishte të vogël. Ajo bëri një model, preu pëlhurën që kishte furnizuar më parë në spital, dhe I hyri punes. Siç thotë ajo iu u deshën nëntë ditë për të përfunduar 600 maskat. Ajo flet me krenari për krijimet e saj, maskat janë pëlhurë të dyfishtë dhe mes tyre ishte qepur një filtër i veçantë, të cilin ajo e more nga spitali.

Elona është e guximshme në fjalimin e saj. Përgjigjet e saj janë të shkurtra dhe në disa raste me një fjalë. Në një moment, sikleti i saj është i dukshëm . ”

Unë i thashë menaxherit nëse do të kishin nevojë për më shumë maska unë do t’i bëja, sepse dua të ndihmoj”, dhe Elona e përfundoi bisedën tonë duke thënë se “në këto ditë të vështira na duhen njerëzit që të ndihmojnë, ku mundemi … t’i përballojmë”.

Elona Agolli bashkë me bashkëshortin e saj kanë 21 vite që punojnë në Grevena një qytet i vogel jo shumë larg kufirit me Shqipërinë. Ata kanë dy fëmijë, vajza 18 vjece dhe djali 9 vjec.

Burimi: AMNA