Sa gjatë jeton coronavirusi nëpër sipërfaqe të ndryshme ?

COVID-19 mund të jetë një lloj i ri i koronavirusit, por ka dhjetëra studime në lidhje me llojet e tjera të njohura, si dhe për kohën që mund të jetojnë në një sipërfaqe.

Shtamet SARS, MERS dhe të tjerët mund të jetojnë për ditë të tëra në metal, qelq dhe plastikë.

“Mund të jetojë në sipërfaqe. Mund të jetojë në sipërfaqe të forta deri në nëntë ditë. Kjo është një arsye që ne po u themi njerëzve që të pastrojnë shpesh sipërfaqet, “tha Dr. Robert Oliverio me Ropert St. Francis.

Ai tha se marrja e një virusi nga një sipërfaqe quhet transmetimi i fomitit.
Fomiti është një vend ku mund të jetojë një virus.

Nëse dëshironi të jeni të sigurtë, fërkoni dorezat e dyerve, fërkoni banjët, fërkoni krahët e karrigeve dhe të tryezave me një solucion higjenizues, peroksid hidrogjeni ose alkooli.
Dhe mos harroni lani duart nëse keni prekur ato gjëra.

Sa i përket kutive ose postës, CDC thotë, “Ekziston një rrezik shumë i ulët i përhapjes nga produktet ose paketat që dërgohen gjatë një periudhe ditëshe ose javësh.”

Marrë e përkthyer prej meje nga CHARLESTON, S.C. (WCSC) .