Kalaja numëron 13 vendimet që ka marrë Greqia për qytetarët e saj, për kundër Zero të Ramës



Nga Aulon Kalaja

Qe te jemi te qarte dhe te flasim me fakte se cfare masash ka mare Mitsotakis per Greqine dhe cfare masash ka mare Rama per Shqiperine:
1- Qeveria e Greqise jep 800 euro per cdo te papune te regjistruar.
2- Qeveria e Greqise jep pagese normale per cdo qytetar qe eshte i detyruar te mos punoje per shkak te mbylljes se aktivitetit, (i mbuluar me ndihme te qeverise).
3- Qeveria e Greqise jep 800 euro per cdo profesionist te lire qe nuk ka mbyllur aktivitetin por i jane ulur te ardhurat, si pasoje e situates te krijuar prej “korona-virus”.
4- Qeveria e Greqise garanton se cdo pushim nga puna nga data 1 mars deri ne 19 mars, eshte i pavlefshem.
5- Qeveria e Greqise ka deklaruar per qytetaret qe te mos bejne asnje pagese taksash, deri ne nje urdher tjeter.
6- Qeveria e Greqise i ka bere thirrje qytetareve qe te mos bejne asnje pagese kontributesh shoqerore dhe shendetesore, deri ne nje urdher tjeter.
7- Qeveria e Greqise ka bere shtyrjen e afatit per shlyerjen e faturave te energjise elektrike dhe faturave te ujit.
8- Qeveria e Greqise ka urdheruar ngrirjen e kesteve bankare per 3 muaj, (interesat do te paguhen nga qeveria).
9- Qeveria e Greqise premton se dhurata e “Pashkeve” do te jepet detyrimisht, sic do te jepej ne kushte normale, (edhe pse disa aktivitete jane mbyllur).
10- Qeveria e Greqise deklaron se dhurate per “Pashke” do te marre dhe cdo punonjes spitali.
11- Qeveria e Greqise deri me tani ka punesuar edhe 2000 punonjes spitalor shtese, si pasoje e situates nga “korona-virus”.
12- Qeveria e Greqise ka shtuar edhe 1900 krevate spitalore.
13- Qeveria e Greqise ka garantuar se prinderit me femije deri ne 15-vjec qofte te punesuar ne administraten shteterore ose ne sektorin privat kane te drejte leje te paguar, (shteti paguan nje pjese te saj).
PO QEVERIA E SHQIPERISE CFARE MASASH KA MARE PER QYTETARET SHQIPTARE?!

more recommended stories

loading...