100 vjetori i Tiranës kryeqytet, kush ishte paria e Tironës!

Tirana u shpall nga Kongresi i Lushnjes kryeqyteti i përkohshëm i Shqipërisë dhe në këtë moment ministri i brendshëm Ahmet Zogu i drejtohet për të sistemuar qeverinë e dalë nga Kongresi në Tiranë

“Paria e Tirones me në krye kryetari e bashkisë Ismail Ndroqin, presin qeverinë e dalë nga Kongresi i Lushnjes”

Tirona ka pas traditë të vashdushme për njerez të shquar, që me besushmëri dhe integritet, drejtuan Tironën dhe qytetarët e saj
Kjo traditë u prish me ardhjen e komunistave