8 Dhjetori para 29 vitesh dhe Sot!

Nga Jonus Reme

Sot është 8 dhjetori i 2019 dhe 29 vjet më parë te rinjtë e ketij vendi bënë atë qe është revolucioni më i madh Shqipëtar . Këta të rinj e të reja ambiciozë dhe energjikë u perpoqën per ta bërë kete vend si gjithe Europa .
Qenë te rinj te sinqertë e te ciltër qe pas nje sistemi famëkeq u unifikuan per te sjellë kushte europiane e Facilitete si cdo vend Europian.
Nje zymtesi shume e madhe , studente e te diplomuar qe nuk jane te punesuar ne ate cka kane enderruar ose ne ate qe jane diplomuar po as mundesia per ta praktikuar e intershipe nuk eshte aspak e disponueshme , te rinj qe punojne ne call center me nje page nen minimalen e me stres ne maksimum ose te rinj kamariere te cilet i kane humbur shpresat ama midis ketyre te rinjve ka dhe te rinj qe sapo mbarojne punen e tyre te lodhshme jane te gatshem te aktivizohen politikisht , po po politikish pasi politika ka ekzistuar qe ne tribute e fiset e lashta e ka per te ekzistuar gjithmone pasi eshte thelbi per qendrueshmerine e vendit ama duhet te jete e paster e jo cfare po zien ne Shqiperi sot ku ne Krye eshte nje Qeveri e vetezgjedhur dhe qe eshte shkaktare e ketij eksodi rinor qe po largohet drejt perendimit e lindjes e ku te mundet vetem per disa kushte me shume ! Ne se bashku te Rinjte e 8 dhjetoreve nga i pari e ne vazhdim do te punojme e do te jemi te paluhatshem ne perpjekjet tona per ta!