22 nëntor 1993| Kur Shqipëria u çlirua me shumicë votash!

Nga Ergys Alushi

Natën e 22 nëntorit 1993, pak pa afruar mesnata, Shqipëria u çlirua, më 28 nëntor 1944 me shumicë votash.

Me votat e deputetëve të PD, abstenimin e deputetëve të AD dhe votën kundër të deputetëve socialistë dhe dy deputetëve të PSD-së!

Me përjashtim të deputetit Dritëro Agolli, që kishte qenë pjesëmarrës në luftën çlirimtare, të gjithë deputetët e tjerë kishin mbajtur në krah pushkët mësimore kur shkonin në zborret ushtarake!