8 nëntor 2010, BE heq vizat për Shqipërinë me Bashën ministër!

Këshilli i ministrave të Drejtësisë dhe ministrave te Brendshëm të Bashkimit Europian miratoi në mesditë liberalizimin e vizave për Shqipërinë dhe Bosnje Hercegovinën. Ky vendim i hap rrugë lëvizjes së lirë të shqiptareve ne 27 vendet e zonës Shengen dhe konsiderohet si më historiku pas rënies së perdes së hekurt 20 vjet më parë.
Sot 9 vite më pas Shqipëria gjendet mjerisht më keq, pa gjykata, pa prokurori, pa drejtësi, pa shpresë, me korrupsion të lartë, 5 miliard euro konçensione oligarkëve. BE i përplasi derën në fytyrë kryeministrit Rama që feston prej 4 vitesh, çdo vit mos hapjen e negociatave.
Kryeministri Berisha e la detyrën me statusin kandidat gati, me zgjedhje e dorëzim pushteti, me manual.