Edhe në luftë dy vlonjatë të mirë ndertonin kinemanë e qytetit

Nga Ergys Alushi

Tetori i vitit 1942 ishte i pergjakshëm për qytetin e Vlorës

Shumë të rinj vlonjatë ishin vrarë në perpjekje me italianët, duke skuqur rrugët e qytetit.

Por edhe në këtë kohë në qytet kishte dëshirë të madhe për kinema, e cila për herë të parë në Shqiperi ishte hapur në Vlorë

Dy vlonjatë të mirë Kojdhel Luari dhe dr.Çupishti do të investonin per ndertimin e nje kinemaje moderne për kohën.

Në Vlorë ishte një traditë e bukur që biznesmenët e qytetit kontribuonin me financat e tyre për ndërtime veprash publike në qytet.

Historia vazhdon….