Shqiperia ka kohe qe po izolohet ekonomikisht nga pjesa tjeter e Evropes

Grafiket e meposhtem tregojne se ne shesim dhe blejme me pak nga BE-ja se pothuajse te gjithe vendet e tjera te Ballkanit.

E nderkohe qe kompanite evropiane nuk hyjne dot ne tregun shqiptar, ne perdite blejme me shume nga Serbia (me sa duket aty i kane lidhjet oligarket e ketij vendi).

Ne vitin 2018 importet nga Serbia arriten ne 283 milion $

Kjo eshte me shume se trefishi i te mirave qe ne importuam nga partneri yne strategjik SHBA.

Ne importuam 5 here me shume nga Turqia se nga Franca.

Importuam 10 here me shume nga Kina se sa nga Holanda.

E njejta gje vlen per eksportet.

Ne shitem vjet tre here me shume ne Serbi se ne Gjermani.

No photo description available.

No photo description available.