Nobeli për letërsi e fitojnë Olga Tokarczuk dhe Peter Handke

Nobel në Letërsi për vitin 2018 i jepet autores polak Olga Tokarczuk “për një imagjinatë narrative që ka pasion enciklopedik për kalimin e kufijve, si një formë e jetës”.

Nobel në Letërsi për vitin 2019 i jepet autorit austriak Peter Handke “për një vepër me ndikimme gjuhësore që ka shpërthyer periferinë dhe specifikën e përvojës njerëzore”.