Më 5 tetor 1919, një mekanik dhe inxhinier i ri italian i makinave me emrin Enzo Ferrari

Më 5 tetor 1919, një mekanik dhe inxhinier i ri italian i makinave me emrin Enzo Ferrari merr pjesë në garën e tij të parë të makinave, një ngjitje kodrash në Parma të Italisë. Mbaroi i katërti. Ferrari ishte një shofer i mirë, por jo edhe një i shkëlqyeshëm: Në të gjitha, ai fitoi vetëm 13 nga 47 garat që hyri. Shumë njerëz thonë se kjo është për shkak se ai kujdesej shumë për makinat sportive që drejtonte: Ai kurrë nuk mund ta sillte veten të prishë një motor në mënyrë që të fitojë një garë.
Në mesin e viteve 1920, Ferrari u tërhoq nga makinat garuese në mënyrë që të ndiqte dashurinë e tij të parë: ndërtimin e tyre. Ai mori përsipër departamentin e garave Alfa Romeo në 1929 dhe filloi të shndërronte makina nën emrin e tij. I mërzitur me stilin e menaxhimit të rëndë të Ferrarit, Alfa Romeo e pushoi nga puna në vitin 1939. Pas kësaj, ai filloi firmën e tij prodhuese, por ai i kaloi vitet e luftës duke ndërtuar vegla makinerish, jo makina garash.
Më 1947, Ferraris e parë e vërtetë u shfaq në treg më në fund. Po atë vit, Ferrari fitoi Grand Prix të Romës, garën e tij të parë si një prodhues i pavarur. Në vitin 1949, një Ferrari fitoi për herë të parë garën rrugore Le Mans dhe në vitin 1952 njëri nga drejtuesit e ekipit, Alberto Ascari, u bë kampioni botëror i garave: Ai fitoi çdo garë që hyri në atë vit. Kjo dekadë ishte më triumfuesja e Ferrarit: Vit pas viti, makinat e tij dominuan në fushë, duke fituar tetë kampionate botërore dhe pesë kampionate Grand Prix. Ferrari fitoi aq shumë sepse makinat e tij ishin të pamëshirshme. Ata ishin më të mëdhenj dhe më të fortë se të gjithë, dhe (pjesërisht për të kompensuar peshën e tyre të tepërt) ata kishin motorë shumë më të fuqishëm. Ai gjithashtu siguroi sukses duke përmbytur garat me makinat e tij dhe duke punësuar shoferët më të guximshëm, më të guximshëm që mund të gjente. Fatkeqësisht, ky kombinim i shoferëve të pamatur dhe makinave të rënda, të superfuqishme ishte një recetë për tragjedi: Midis 1955 dhe 1965, gjashtë nga 20 shoferet e Ferrari u vranë në përplasje dhe në pesë raste të ndryshme makinat e tij u kujdesën në turmat e spektatorëve, duke vrarë 50 kalimtarë në të gjithë . (Në 1957, Ferrari u gjykua edhe për vrasje pas një prej këtyre rrëmujave të përgjakshëm, por ai u lirua.)
Ferrari prirej të përçmonte përparimet teknologjike se ai nuk vinte vetë, kështu që ai ishte i ngadaltë për të pranuar gjëra të tilla si frenat e diskut, motorët e montuar në pjesën e pasme dhe sistemet e injektimit të karburantit. Si rezultat, mbytja e makinave të tij të mbytura në garat nëpër botë filloi të çlirohej. Prapëseprapë, deri në kohën kur vdiq në 1988, makinat Ferrari kishin fituar më shumë se 4,000 gara.