Kur Ahmet Zogu i kërkonte Korçës që të ndihmonte popullin e Vlorës!


Ngs Ergys Alushi

Ndodhte më 1 gusht 1920

Kur Ahmet Zogu ishte Ministër i Punëve të Brendshme në qeverinë e Sulejman Delvinës dhe në Vlorë kishte perfunduar Lufta Kombëtare.

Shkresa zyrtare i drejtohet Prefekturës së Korçës

“Kjo luft që bejn atje vllazënit t’onë , nuk asht vetëm për atë Qytet, por asht për gjith Shqipniën…”