Serbia blen 9 avion pa pilot “drones” nga Kina

Muajin e ardhshëm ushtria serbe do të pajiset me 9 avion pa pilot Chengdu Pterodactyl-1, të prodhimit kinez dhe ka porositur edhe 15 të tjerë, raporton faktor.al

Kjo eshte hera e parë që Kina bën tregti armësh të këtij lloji në këtë pjesë të Europës. Komanda e SHBA për Evropën, sipas uebsajtit amerikan Star and Stripes, po monitoron rritjen e prezencës kineze në rajon, raporton faktor.al