Librat që marrin të kthyera fëmijët janë jashtë standarti| Fëmijët kopjojnë sipër “fshirjes”Nga Patrik Sadikaj:

Shoh kete kryeministrin virtual qe ka postuar nje video propagande duke mashtruar serish me librat “falas”.

Librat e dorezuara nuk bejne, mos i genjeni kot me keto video propagande. Librat qe marrin te kthyera femijet jane jashte standarti dhe nuk mund te jene te perdoreshme per mesim. Ne 90 perqind te rastit jane te shkruara dhe femijet thjeshte do kopjojne duke shkruar mbi gjurmet e atij qe e ka pasur nje vit me pare.

Kjo eshte absolutisht e papranueshme. femijet thjeshte do kopjojne dhe larg qofte nese i bie femijes tim libri i nje ngelesi te vitit te kaluar do beje po te njejtat gabime dhe do te kete te njetin vlersim.
E gjithe kjo eshte nje skeme mashtrimi.

Propaganda nuk e fsheh dot mjerimin ne te cilin po zhytet arsimi fillor me libra te zhgarravitur dhe te zhubravitur, aq me teper me kopje te gateshme.
Femijet tane nuk do bejne dot detyrat ashtu siç do i mesojne, por do kopjojne duke i rene shkrimit te mbetur ne libra persiper.

Propaganda po e vret arsimin. po na e vret te ardhmen tone.