Himara e himariotëve| Protestë kundër planit të qeverisë që u merr pronat

Sot ne fshatin Dhermi u mblodhen ne proteste pjesemaresit e Shoqates “Himara e Himarioteve” dhe megjithese Policia nuk aprovoi kerkesen e protestes, protesta u zhvillua pa konfrontim te mosaprovimit te Policise.Ne kete proteste u vendos, qe te vazhdohet lufta e metejshme mbi dhenien e prones tek i zoti autokton dhe mendimin baze te proçeseve Zhvilluese Urbanistike, Turistike dhe Bujqesore etj, ta kene te paret vete Himariotet. Pjesmaresit e protestes vendosen, qe per keto çeshtje te takojne:
Ambasadoren e re Amerikane.
Ambasadorin e ri Evropian dhe te OSBE-se.
Ministrin e Jashtem Grek dhe Ambasadoren Greke ne Tirane.
Perpjekja dhe lufta vazhdon….