Zv. KM Braçe ngel me gisht në gojë, pas Besos së Tajvanit Gjykata vendos edhe pro Havanës

Erion Braçe zv. kryeminister
Zëvendëskryeministri Erion Braçe njofton në rrjetet sociale se pas Taivanit në Tiranë, Gjykata ka vendosur që të zhbllokojë edhe Havanën në Dhërmi.

Postimi i plotë i Braçes:

GJYKATA PRIVATE E EVAZIONIT FISKAL,
HAVANA, KERCENIMET DHE
ZERO MILIMETRA PAS!

Nje gjykates, tek pulle nje i tille,
ne nje gjyq pa lajmeruar e pa qene palet,
madje ne “dhome keshillimi”,
ka hequr bllokimin mbi #HAVANADHERMI.

Gjykatesi as i kishte lajmeruar Tatimet.
Gjykatesi ka “gjykuar” ne gjykaten e Faktit Vlore,
edhe pse kjo gjykate nuk ka kopetence mbi ceshtjen;
CESHTJA E #HAVANADHERMI ESHTE LENDE E GJYKATES ADMINISTRATIVE!

Me tej,
nje permbarues ka hequr shiritat e bllokimit te #Havana edhe pse
nuk ka vene ne dijeni Tatimet deri ne fund te orarit te tyre zyrtar.

Pra, cdo gje e miremenduar,
rakorduar e kryer sic deshen;
E GJITHA NE KURRIZ TE INTERESIT PUBLIK, TE ARDHURAVE E BUXHETIT,
DEMTUAR RENDE NGA
MOS DOKUMENTIMI I VIJUESHEM,
I PERSERITUR I QARKULLIMIT TEK #HAVANA.

Kete here edhe ne gjykaten private!

Poo, tani e kam shume te qarte:
EVAZIONI FISKAL
KA GJYKATEN E TIJ PRIVATE,
NE DREJTESINE E VJETER
E TE KORRUPTUAR!

E gatshme te mbroje interesa private e te vrase perfundimisht interesin publik!
Pas politikes,
paralizuar nga vullneti politik
per luftuar drejt evazionin e mbrojtur edhe nga politika,
#DrejtesiaeVjeter eshte e fundit qe po i del zot evazionit!

Natyrisht,
kjo eshte beteje e do vijoje,
pa leshuar asnje milimeter!

Ndaj,
tani po depozitohet apelimi i vendimit te djeshem,
tani po depozitohet kallezimi penal per kanosje ndaj inspektoreve te tatimeve,
tani po behet gati dosja e kesaj ceshtje e lidhur me gjykaten per ne komisionin e #Vettingut!

Nderkohe,
nuk mbaron ketu!