OREKS| Pse mjalti është më i shëndetshëm se sheqeri

Produkti natyror i preferuar përmban shumë vlera ushqyese si:
-proteina
-vitamina
-minerale
-antioksidante
Një ndikim shërues është vërtetuar vetëm në mjaltin mjeksor.

Por përmban mjalti vërtet më pak sheqer?
Përqindja e sheqerit tek sheqeri kristalor dhe tek mjalti është e njejtë

Si ndikojnë karbohidratet tek sasia e sheqerit në gjak?
Indeksi glykemik qëndron ndërmjet 49 dhe 80
Sheqeri normal ka një indeks prej 60

Pra mjalti nuk është gjithmonë më i shëndetshëm se sheqeri.
Simbas llojit është mjalti më pak i shëndetshëm se sheqeri.
Përdorimi i lartë i mjaltit shkakton karies dhe mbipeshë.
Prandaj këshillohet përdorimi i mjaltit i rezervuar.
Temperatura 40 Grad dhe lartë është e dëmshme për përdorimin e mjaltit,sepse prishen përbërësit e rëndësishëm në të.