Arrestohet një shofer| tërhiqen 15 patenta dhe vendosen 313 gjoba

Ditën e sotme një shofer është vënë në pranga, 15 leje drejtimi janë tërhequr dhe 313 masa administrative janë vendosur nga policia e Tiranës.

Policia njofton se referuar denoncimeve të qytetarëve kanë ndjekur një plan për evidentimin dhe procedimin e shkeljeve të verifikuara nga mjetet e transportit publik të kategorive të ndryshme.

Në funksion të këtij plani veprimi është arrestuar 1 drejtues autobuzi. Gjatë kontrollit ai i ka paraqitur policit një leje drejtimi të falsifikuar.

Më poshtë masat e ndërmarra:

• janë tërhequr 35 certifikata transporti, pasi janë konstatuar duke ushtruar aktivitetin në linja të ndryshme nga ato për të cilat disponojnë certifikatat e transportit.

• tërhequr 15 leje drejtimi, për drejtim mjeti me mangesi në regjistruesin e shpejtesisë dhe kohës.

• janë vendosur 78 masa administrative për pasagjerë mbi kapacitetin e lejuar. Si dhe janë vendosur 235 masa administrative për shkelje të tjera të rregullave të qarkullimit rrugor, ndaj drejtuesve të mjeteve të shërbimit publik.

• janë proceduar 54 mjete të shërbimit publik pasi janë konstatuar duke marrë pasagjerë në autostrada dhe rrugë interurbane kryesore.

• janë tërhequr 22 licenca për mjetet e transportit publik taxi, pasi janë konstatuar duke qarkulluar në kundërshtim me kushtet dhe kufizimet e përcaktuara në licencë.

• janë proceduar 25 mjete të përdorimit vetjak, pasi janë konstatuar duke transportuar pasagjerë pa lejen përkatëse.