“Nuk hapen negociatat”| Martin Henze: Ekonomia si me piramidat e 97, buxheti s’do ketë para për rrogat e administratës

Ekonomia shqiptare është në një situatë të ngjashme me piramidat e vitit 1997, shteti është në prag falimenti. Shqipqria nuk do të marrë miratim për hapje negociatash me 18 tetor, ndryshe nga Maqedonia që ka bërë detyrat e shtëpisë. Ajo nuk ka përmbushur detyrimet e BE dhe mënyra e qeverisjes dhe sjelljes me ligjin e Ramës nuk premton asgjë për këtë datë.
Martin Henze këshilltar i CDU, njëherësh i kujton kryeministerit se ai e di mmirë kush është Henze. Mustafa është emir I vëretë I Ramës pasi emri Edvin është thjesht një emër artistik thotë këshiltari gjerman.
Henze paralajmëron se Shqipëria rrezikon së shpejti të mos ketë aftësi paguese për rrogat e administratës, kjo do të sjellë një katastrofe ekonomike dhe përgjgës kryesor është Kryeminsitri që ka hapur shtegun e një narkoshteti. Arkam e shtetit do të jetë boshe dhe borxhet për të paguar borxhe po e rrënojnë ekonominë. Në Gjermani pohon ai investimet e rrugëve,. Nuk kanë cmime strtaosferike 20 milionë euro për një kilometër. Ndonëse janë në standartë shumë herë më cilësore, në parametra shumë herë më profesionalë dhe kushtojnë disa herë më lirë, për terrene dhe vepra të përafërta sigurisht.

Në një intervistë për shijka tv, Martin Henze thekson se CDU dhe qeveria gjermnae janë shumë të vëmendsjhëm me zhvillimet në vendin tonë. Nëse kollitet Gjermania atëherë Shqipëria do të ketë temepraturë thotë ai. Dhe Berlini do të kollitet sigurisht së paku politikisht. Ne nuk mund të pranojmë në familjenh evropiane një vend ku nuk sundon ligji por paligjshmëia.
Gjithashtu Henze thoptë se po e mbështesin PD dhe Lulzim Bashën jo thjesht në bërjen e një program ekonomik. Mbështetje lideri opozitës Lulzim Basha, sipas Henze, po merr nga Berlini dhe në projektin e tij për luftuar pasurinë e paligjshmë për të gjurmuar llogaritë e fshehura dhe për të ndëshkuar aferat korruptive. Kjo qevveri ka rënë pohon këshilltar kristiandemokratëve gjermnaë dhe vendi do të qeveriset nga një forcë tjetër që pas qeverisë traqnzitore do të dalë prej zgjedhjeve të rejka parlamantare dhe vendore.