Historiani i njohur sjell foton e Teatrit Kombëtar në 1940

“Për ata që kanë thënë se Teatri u ndërtua për ushtarë, punëtorë apo kuaj, ia vlen të shikojmë fotot e kohës. Në sallë nuk shihen as ushtarë, as punëtorë të paspunës dhe as kuaj siç kanë imagjinuar”, shkruan Kastriot Dervishi, historian.