OREKS| 10 frutat më të çuditshme të botës!

Jabuticaba-Pema e rrushit brazilian. Shija e tij ngjan si ajo e rrushit dhe përdoret për të prodhuar kryesisht verë dhe liker. Përveç kësaj, njerëzit e thajnë atë dhe e përdorin për të trajtuar astmën.

Kiwano-Një përzierje e veçantë e shijes së pjepërit, kastravecit dhe banane ose kivit. Mund ta gjeni në Shtetet e Bashkuara, Portugali, Itali, Gjermani, Kili, Australi dhe Zelanda e Re.

Pitaya ose Dragon Fruit- Ka një pamje të mrekullueshme tërheqëse, një lëkurë të kuqe Dme luspa, e cila duket si një granatë. Kultivohet në Azinë Juglindore, Shtetet e Bashkuara, Izrael, Australi, Qipro dhe Ishujt Kanarie.

Tamarllio- Ngjason pak me domaten. Rritet në shumë vende të botës, të tilla si: Shtetet e Bashkuara, Afrika e Jugut, Butani, Kina.

Buddha’s Hand -Ky frut i çuditshëm nuk është shumë i ngrënshëm. Ka një shije shumë të fortë të lëkurës së limonit dhe zakonisht përdoret për të parfumuar dhomat dhe sende personale, siç janë veshmbathja. Në Kinë, ky frut është një simbol i lumturisë, jetëgjatësisë dhe fatit të mirë.

Australian Finger Lime- Është një frut që lidhet me familjen e agrumeve. Prodhon limona që kërkohen shumë nga kuzhinierë të shkëlqyeshëm të kuzhinës. Duket si vezë peshku dhe mori emrin “Havjar i limonit”, ka një shije shumë të ngjashme me gëlqeren origjinale që të gjithë e njohim. Mund ta gjeni në Australi.

Hala Fruit- Ky frut i çuditshëm është vendas në Malajzi, Australinë Lindore dhe Ishujt Paqësorë. Mund të hahet i papërpunuar ose kokërr dhe disa thonë që madje ka veti mjekësore.

Durian- Nga njëra anë, ajo ka një shije të parajsës, nga ana tjetër, ka erën e ferrit. Çfarë duhet të bëni? Nëse e pranoni erën e tmerrshme, do të gjeni fruta të mrekullueshme me shije absolutisht të rrallë.

Rambutan- Kërkoni në fjalorin malajzian dhe do të zbuloni se Rambutan do të thotë “flokë”. Nuk është e vështirë të kuptosh pse. Qëroni lëkurën e kuqe me flokë të kuq dhe do të shihni farën e bardhë që ka një shije të ngjashme me rrushin.

Red Bananas -Nëse bie erë banane dhe duket si ajo, është një banane? Jo! Bananet e kuqe kanë shumë më tepër kalium dhe vitaminë C. Shija e saj i ngjan mjedrave.