Efektet çudibërëse të shalqirit në zemrën tonë

Shalqiri është një frut tejet i shëndetshëm. Ai ka një përmbajtje të lartë të ujit dhe gjithashtu jep shumë lëndë ushqyese të tjera të rëndësishme, duke përfshirë lycopene dhe vitaminë C.

Këto lëndë ushqyese nënkuptojnë se shalqiri nuk është vetëm i shijshëm – është gjithashtu shumë i mirë për shëndetin tuaj.

Ai gjithashtuështë mjaft i mirë edhe për zemrën. Disa ushqyes që gjenden në shalqi japin përfitime të veçanta për shëndetin e zemrës.

Studimet thonë se lycopene mund të ndihmojë në uljen e kolesterolit dhe presionit të gjakut. Ai gjithashtu mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit oksidativ të kolesterolit.

Sipas studimeve në gratë e shëndosha, gratë në postmenopauzë, likopeni gjithashtu mund të zvogëlojë ngurtësinë dhe trashësinë e mureve të arteries.

Shalqiri gjithashtu përmban citrulline, një aminoacid që mund të rrisë nivelet e oksidit nitrik në trup. Oksid nitrik ndihmon zgjerimin e enëve të gjakut, gjë që ul presionin e gjakut.

Vitamina të tjera dhe minerale në shalqi janë gjithashtu të mira për zemrën tuaj. Këto përfshijnë vitaminat A, B6, C, magnez dhe kalium.