“ Leonardo da Vinçi” vjen në muzeun historik

Ndërsa hyjme ne sallen e muzeut historik, duket sikur nodhemi në hapësirat e muzeve prestigjioze botërore që mbajnë veprat më të çmuara të artit ndër shekuj.

Ekpsozita “ Leonardo- Opera Omnia” ka sjellë 17 vepra te riprodhuara, ne përmasa reale dhe me rezolucion të larte te Leonardo Da Vinçit.

Drejtoresha e Institutit Italian te kulturës, Alessandra Bertini, tregon si lindi idea, dhe teknikat e realizimit te kësaj ekspozite.

Ekspozita do t’u japë mundësi vizitorëve që te njohin nga afer detajet e veprava me te rendesishme të Da Vincit, duke nisur me Draken e Fundit, Xhokonden etj.

Ekspozita me 17 vepra te risjella të artistit të famshëm italian do te qëndrojë e hapur per vizitoret deri ne 10 Gusht ne Muzeun Historik Kombetar.